Lær at tackle

Kurset "Lær at tackle angst og depression" er for personer, der har symptomer på angst og/eller depression. Nogle af deltagerne har angst og depression lige nu, andre har tidligere haft symptomer og har brug for redskaber til at forebygge, at de kommer tilbage. Skive Kommune har hold for unge mellem 15 og 25 år og et hold for personer over 18 år.

Formål

Kursets formål er, at deltagerne får redskaber til og øvelse i at håndtere symptomer på angst og/eller depression. Formålet er også at arbejde med symptomer, som angst og depression kan give i hverdagen. Det kan for eksempel være forholdet til familie eller venner, at man kommer mindre ud end man plejer, eller at man ikke kan overkomme skole, arbejde eller praktiske ting.

Et meget engageret team af undervisere bestående af instruktører, som selv har haft angst og/eller depression, står klar til at tage imod deltagerne. Der er altså hverken psykologer, sygeplejersker eller læger, der underviser på kurset. Underviserne er almindelige mennesker, der - ligesom kursisterne - har haft symptomer på angst og/eller depression. De ved hvordan det føles og de har stor forståelse for den situation, som kursisterne er i.

Praktisk

Kurset består af 7 kursusgange og man mødes en gang om ugen. Hvis man har lyst, er der mulighed for at deltage i en netværksgruppe og på den måde fortsætte kontakten med de andre deltagere, efter kurset er slut.

Gevinster ved at deltage:

•Man møder andre personer i samme situation og med samme udfordringer

•Man hører om andres måder at tackle deres symptomer og udfordringer på

•Man får ny inspiration og mulighed for at dele sine tanker og erfaringer

•Man behøver ikke at tale om noget bestemt, og man kan nøjes med at lytte, hvis man har det bedst med det

•Man bliver en del af en gruppe, der kender til at have det på samme måde

•Hvis man har lyst, er der mulighed for at fortsætte kontakten med de andre deltagere, efter kurset er slut

Hvis du ønsker at høre mere eller tilmelde dig et af holdene, kan du kontakte:

Pia Vetche

Mail: piav@skivekommune.dk