Spøttrup Middelalderborg

Kom tilbage til middelalderen ved at besøge Spøttrup Borg - Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Gå på opdagelse i riddersalen og kirkerummene eller nyd udsigten i parken over Skive Fjord. Udforsk borgen og hør den spændende historie. 

Bispens Marked vækker Borgen til live
Hvert år vækkes Spøttrup Borg til live. Det sker, når Bispens Marked indtager Borgen en uge i slutningen af juli måned. Oplev markedets højtråbende handlende og rustklædte riddere, sydende stemning og mad på bål. Se, lyt, duft, smag, mærk og oplev stemningen - og tag med på rejsen tilbage til Middelalderen.  

Borgen 6A, Rødding
7860 Spøttrup 

Kom tilbage til middelalderen

Spøttrup Borg har mange arrangementer henover året

Spottrupborg.dk

Ørslev Kloster

Ørslev Kloster er et refugium med en enestående atmosfære. Klosteret blev etableret omkring år 1200. I årenes løb har det været et nonnekloster. Det er landets ældste refugium. 

Forelsket i klosteret
I sommeren 1928 cykler komtesse Olga Sponneck forbi klosteret og forelsker sig i det. Hun beslutter sig for at redde klosteret fra forfald og køber det i 1934 efter at have arvet fra sin far. 

Kampen for overlevelse
Ved Olga Sponnecks død i 1964 var bygningerne istandsat, men kampen for at sikre midler til vedligeholdelsen fortsætter. Det er en meget svær opgave. Både for Komtesse Olga Sponnecks Legat, der ejer ejendommen. Men også for Foreningen Ørslev Kloster, som har ansvaret for klosterets daglige drift. 

Den unikke ro
Siden 1969 har klosteret været et arbejdsrefugium. Her kan forfattere, komponister, forskere, billedkunstnere og studerende fordybe sig i klostrets svalende atmosfære og unikke ro. 

Du kan opleve Ørslev Kloster med en gruppeundervisning efter aftale. Følg linket.

Hejlskovvej 15
7840 Højslev 

Besøg et refugium

Her kan forfattere, komponister, forskere, billedkunstnere og studerende fordybe sig

Ørslev Kloster

Staarup Hovedgaard

Hovedgaarden er egnens eneste og ældste privatejede herregård, som er åben for besøgende. Man kan besøge det fine museum, købe unikke antikviteter og gå på jagt efter "den grå dame", Birgitte Rosenkranz, som Christian 4. lod halshugge i 1603. 

Stårupgårdvej 10, Stårup
7840 Højslev 

Besøg en herregård...

og gå på jagt efter 'den grå dame'

Staarup Hovedgaard

Herregården Østergaard

I dag er Østergaard en herregård, men helt tilbage til år 1536 var det en middelalderborg. Den er en af de bedste bevarede og originale borge i Danmark.  

Østergårdsvej 1, Åsted
7870 Roslev

Besøg en tidligere middelalderborg...

i dag en herregård

Middelalderborgen Østergaard

Hostrup Hovedgaard

Hovedgården blev opført i 1742 og ligger i smuk natur med blot 500 meter til Limfjorden. Man kan i dag leje festlokaler og overnatte på Hostrup Hovedgård. 

Hostrupvej 41
7860 Spøttrup

Skal du holde fest...

så lej lokaler og overnatning

Hostrup Hovedgaard

Publiceret 23-03-2014