Roen og stilheden ligger tungt over Ørslev Kloster Refugium. De mindste skridt på gangene kan høres, og dørene ind til værelserne er lukkede. De sidste mange 100 års historie er utrolig nærværende, og dem, der snakker sammen i stuerne, dæmper næsten deres stemmer per automatik. Ørslev Kloster er et sted til arbejde og inspiration, ligegyldigt hvem man er.

Musikere, forfattere, studerende, præster, private personer og folk fra erhvervslivet er alle sammen lige velkomne. Intet projekt er for stort eller småt. Der er dog en vis pladsbegrænsning, fordi der kun er otte værelser.

”Det er bevidst, at vi ikke laver det her kæmpestort. Her skal være hyggeligt og nærværende, når folk har brug for at komme ud af den arbejdstrance, de nemt kommer til at befinde sig i,” fortæller forvalter Janne Fruergaard Keyes.

Selvom pladsen er begrænset, og Ørslev Kloster Refugium ikke gør meget ud af at reklamere for sig selv, er det stadig et meget velbesøgt sted med gæster fra hele Danmark og også fra udlandet. Klosterets Portnerbolig besøges også flittigt af grupper, der indlogerer sig for at samarbejde eller holde møder.

”Der er flere af gæsterne, der kommer her et par gange om året som en del af deres arbejdsrutine. Så hiver de nogle dage ud af kalenderen, for at sidde her og få styr på det hele. De nyder, at det her er et sted, hvor man giver sig helt hen til arbejdet,” fortæller Janne.

For at kunne arbejde på refugiet, skal man først sende en ansøgning, som skal godkendes. Men på trods af at stedet primært bliver brugt til fordybelse i arbejde, er der også plads til at folk ude fra lokalområdet kan komme og benytte sig af områderne og lokalerne i kælderen.

”Vi har et godt samarbejde med lokalsamfundet, som er mere end velkomne her. De har mulighed for at bruge naturen, der er knyttet til klosteret, og i løbet af året er der også specielle arrangementer. Det kan være alt lige fra markeder til koncerter. Og så længe de arbejdende ikke bliver forstyrrede, er alle velkomne her,” siger Janne.

 

Udklip fra gæstebogen:

”Det her sted er en sjælden perle. Dejligt at have fundet den. Jeg kommer helt sikkert igen”

”Alting er så smukt her. De rene rum og alt det, der er i dem. Tusind tak for at jeg har kunnet være her og arbejde. Jeg troede, at den øvre grænse for rastløshed ville være nået efter ti dage, men tværtimod. Der er stadig stilhed nok at tage af”

Publiceret 13-01-2014