- Sejladsen med Bertha K – som Limfjordsbussen hedder, når den er ”civil” – giver henover sommeren både lokalbefolkningen og turisterne fantastiske oplevelsesmuligheder, da ”bussen” både kan bruges som udflugtsbåd med eller uden madkurv eller som led i eksempelvis en oplevelses- eller cykeltur i Limfjordslandet. Turen fra Glyngøre til Nykøbing tager en halv time, mens sejltiden mellem Nykøbing og Fur er lidt over en time. Det kan også lade sig gøre at tage færgen fra Nykøbing midt på eftermiddagen og spise aftensmad i Glyngøre, hvor der netop i disse år sker utrolig mange spændende ting, siger Janne Kragh Pedersen.

 

Limfjordsbussen er også et rigtig godt tilbud til cykelturister i Limfjordslandet. Den binder nemlig den nationale cykelrute Limfjordsruten (rute 12) sammen med den nationale cykelrute 2, der går fra Hanstholm over Mors og Salling og videre mod København. Takket være ”Limfjordsbussen”, kan cykelentusiasterne nu få et lille pusterum og lettere komme på kryds og tværs af Limfjorden.

 

Færgen medtager passagerer, cykler og barnevogne og sejlplanen er tilrettelagt, så det eksempelvis er muligt at tilbringe mange timer på Fur. Dermed har man god tid til at udforske ”Danmarks smukkeste ø” og til at besøge Fur Museum og de fascinerende molerklinter, som kandiderer til at komme på UNESCO’s Verdensnaturarvliste.

 

 

 

Limfjordsbussens sejlplan

Læs mere om Limfjordsbussens sejlplan, priser og generel info

Limfjordsbussens hjemmeside

 

 

Publiceret 02-07-2014