Vor Frue Kirke
Vor Frue Kirke er en af Danmarks smukkeste middelalderkirker fra omkring år 1200. Kirken er bygget højt på bakken over Skive/Karup Å. Man kan finde smukke kalkmalerier, som er dateret til år 1522. Kalkmalerierne giver den største samlede præsentation af middelalderkirkens helgener, som vi kender herhjemme.

Skive Kirke
Skive Kirke er opført i 1896-98. Kirken er bygget i smukke røde mursten og kaldes også Den Røde Kirke. Skive Kirke er bygget med tårnet mod nord der giver en sammenhæng med byen. Kirken har et væld af arkitektoniske detaljer og er bestemt et besøg værd. 

Lihme Kirke
En anden kirke, som skiller sig ud fra de andre i Skive Kommune, er Lihme Kirke, der er en af landets ældste kirker. Kirken står næsten som den gjorde tilbage i middelalderen. Der er et væld af spændende detaljer, som kan studeres længe. 

 

 

Skive Provsti

Skive Provsti dækker følgende sogne: Rønbjerg, Estvad, Dølby, Hindborg, Hem, Ørum, Ørslevkloster, Lundø, Dommerby, Højslev, Kobberup, Resen og Skive Sogn.

 

 

Salling Provsti

Salling Provsti dækker følgende sogne: Jebjerg, Thise, Grønning, Grinderslev, Thorum, Junget, Åsted, Selde, Hvidbjerg, Brøndum, Otting, Oddensen, Vejby, Lem, Ramsing, Håsum, Krejbjerg, Volling, Balling, Lihme, Rødding, Fur, Sæby, Glyngøre, Vile, Nautrup, Harre, Hjerk, Rybjerg, Roslev, Tøndering og Durup Sogn.

 

Publiceret 03-01-2014