Solen står højt på himlen, vandet er blikstille i fjorden, og musikken bølger ud fra scenerne. Skive Festival er et sted, hvor man for et par dage kan glemme hverdagen og bare hygge sig med nære venner, god musik og feste om natten, hvis det er det, man har lyst til.

Det ses i, at Skive Festival kalder sig selv for et ’anti-hverdags-rum’, hvor det netop er okay at gemme alle forpligtelserne ned i skuffen og puste ud, uden at der er nogen, der ser skævt til én. Med andre ord handler det om at være til stede, mens man er på festivalen og nyde afslapningen og den stemning, der kun findes, når der er festival ved Skive Fjord.

Men festivalen har ikke kun et mål om at skabe en fest med masser af god musik. Ud over at præsentere internationale og nationale bands, handler Skive Festival også om at skabe aktivt liv i lokalsamfundet.

Hvert år går hele overskuddet til lokale foreninger. Det er foreninger, som har lagt en indsats på festivalen. Den indsats kan være alt lige fra at hjælpe med at give festivalgæsterne armbånd på til at stå i forskellige boder med mad og drikke. På den måde er Skive Festival også med til at bidrage til det gode foreningsliv, der findes på egnen. 

Publiceret 03-01-2014