Tre måneder gamle babyer ligger på små tæpper ved deres mødre, som synger børnesange for dem. I et andet lokale sidder en pige og spiller på saxofon, mens et kor er i gang med at øve i et helt tredje rum.

På Skive Musikskole er det et meget vigtigt princip, at man kan gå der, ligegyldigt hvilken alder man har. Sådan er det ikke langt de fleste andre steder, hvor undervisningen kun går op til 25 år.

 -For os har musikken ingen aldersbegrænsning, for du oplever den på samme måde ligegyldigt om du er 10 eller 60. Musik er uden tvivl det bedste medie til at etablere fællesskaber, ligegyldigt hvilken alder du har, fortæller Peter Bæk, som er leder for musikskolen.

Det musikalske fællesskab er noget, der bliver prioriteret meget højt på Skive Musikskole. Derfor kan de, der tager soloundervisning, få gratis undervisning på samspilsholdene for at have mulighed for at spille sammen med andre og være fælles om musikken. Det er også med til at få de unge, som ellers ville stoppe når de når gymnasiealderen, til at blive på musikskolen.

 -Det er dødærgerligt at skulle sige farvel til en god elev, og derfor gør vi meget for at lave det her sammenhængende miljø for alle – og det er ligegyldigt alder og dygtighedsniveau, siger Peter Bæk.

Sådan er det generelt for Skive Musikskole, og det kan ses på eleverne. Her er folk, der er helt nye udi det instrument, de har valgt, og nogle, der er i gang med at øve sig til musikkonservatoriernes optagelsesprøver. Det giver et godt og lærerigt miljø for dem, der går på musikskolen.

 -Dem, der lige er startet på deres instrumenter har nogle at lære af og se op til, mens dem, der er nået et stykke vej kan se, at de har lært noget, men at de stadig kan blive bedre. Det inspirerer dem og motiverer til at fortsætte, og det er noget af det der gør, at vi har så mange i alle aldre, der går her, siger Peter Bæk.

Publiceret 13-01-2014