Hvem kan bruge CKU?
Hvis du oplever vanskeligheder med den daglige kommunikation - enten på grund af medfødt eller erhvervet handicap eller hjerneskade - kan du få hjælp fra CKU:

• problemer med at tale, herunder sproglige vanskeligheder, udtale- og stemmevanskeligheder
  • problemer med at høre
  • synsnedsættelse

Hjælpemidler til kommunikation
 CKU kan tilbyde dig rådgivning og vejledning i brug af forskellige hjælpemidler til kommunikation.
Du kan også afprøve hjælpemidlerne hos dem. Hos CKU kan du blandt andet låne følgende hjælpemidler:

• teleslynge til fjernsynet
  • forstærker-telefon
  • bluetooth til f.eks. TV og mobiltelefon
  • vibrator til vækkeur
  • oplæsningsprogrammer til betjening af computeren
  • talegenkendelse
  • alternativ betjening af computeren
  • talemaskine
  • mange andre hjælpemidler – forhør dig hos CKU

Høreapparater
Hvis du har høreapparat kan hørevejlederne og hørepædagogerne hos CKU også hjælpe dig med at få størst muligt gavn af det:

• hørevejlederne kan vise dig hvordan du bedst betjener og vedligeholder dit høreapparat
  • hørepædagogerne kan lære dig hvordan du betjener og bruger dit høreapparat mest hensigtsmæssigt

Undervisning
CKU har også en række undervisningstilbud, der har som mål at begrænse eller helt afhjælpe dine vanskeligheder med at kommunikere.

Du kan læse meget mere om dem, samt om CKUs tilbud generelt på CKUs hjemmeside.

Publiceret 10-03-2014