Udgifter til drift
Skive Kommune giver ikke tilskud til de driftsudgifter, der følger med dit hjælpemiddel.
Det betyder, at du selv skal sørge for:

• almindelige batterier (undtaget batterier, der ikke kan købes i almindelig handel, eller som ikke bør skiftes af dig selv)
  • rengøring af hjælpemidlet
  • el-pærer
  • lapning og pumpning af dæk

Hvis der er behov for at skifte dæk mere end én gang om året på dit hjælpemiddel, sørger Skive kommune for det. Husk derfor at gemme kvitteringen for den første udskiftning (som du selv har betalt), som dokumentation for dette.

• hvis du ikke selv har mulighed for at skifte dæk og slanger, pumpe dækkene osv. kan du henvende dig til din lokale cykelhandler eller hjælpemiddelservice
  • hvis dit hjælpemiddel er udleveret med brugte dæk og slanger sørger Skive Kommune for den første udskiftning

Vedligeholdelse
Sådan vedligeholder du dit hjælpemiddel:

• du skal rengøre hjælpemidlet i varmt vand, med mild sæbe og en fugtig klud
  • det er vigtigt at du kontrollerer dækket for slid og revner
  • du skal også kontrollere dæktrykket. Normalt er det 2,5 bar på el-køretøjer

Hvis uheldet er ude
Hvis dit hjælpemidlet bliver stjålet eller beskadiget skal du kontakte dit eget forsikringsselskab for at få dækket skaden eller erstatning.

Reparation
Hvis du skal have repareret dit hjælpemiddel skal du henvende dig hos Hjælpemiddelservice.
Her vil de vurdere, om reparationen skyldes almindeligt slid eller om det skyldes misligholdelse af hjælpemidlet:

• hvis reparationen skyldes almindeligt slid skal du ikke betale noget
  • hvis reparationen skyldes misligholdelse eller påført skade skal du som udgangspunkt selv betale for den. Der kan blive tale om en ændring af din bevilling (måske anden type hjælpemiddel eller fratagelse)
  • i nogle tilfælde kan du låne et andet hjælpemiddel, mens dit eget er til reparation

Prisliste for reparation hos hjælpemiddelservice:

• reservedele: dagspris
  • arbejdsløn (pr. påbegyndt ½ time) 160 kr.
  • transport (pr. tur indenfor Skive Kommune) 100 kr.

Flytning
Du er selv ansvarligt for, at flytte dine personlige hjælpemidler hvis du skal flytte.

Publiceret 10-03-2014