Ansøgning om en personlig, selvvagt hjælper
Du skal søge om en personlig, selvvalgt hjælper hos Visitation & Hjælpemidler.
En visitator vil vurdere, om du er berettiget til en personlig hjælper, samt hvor mange timer om ugen.

• Hjælpen er uden betaling for dig, uanset om den er midlertidig eller varig
  • Hvis du er bevilget mere end 20 timers hjælp om ugen, har du flere muligheder.
    Forhør dig hos Visitation & Hjælpemidler

Personlig hjælper - hvem kan jeg vælge?
Hvis du er berettiget til en personlig hjælper vælger du selv hvem det skal være.
Det kan være en pårørende, en nabo eller en ven - det skal dog være en person og ikke et firma.
Der er nogle krav, som vedkommende skal opfylde:

• Personen skal være fyldt 18 år, men være under 70
  • Den person, som du vælger, skal godkendes af Skive Kommune

Din valgte hjælper skal indgå en skriftlig aftale med Skive Kommune om indhold af opgaverne og om løn. Kommunen fungerer som arbejdsgiver for din selvvalgte hjælper:

• Hjælperen bliver ansat og lønnet af Skive Kommune
  • Det er Skive Kommune, der har ansvar for, at du får den fornødne hjælp, og at kvaliteten af hjælpen lever op til de krav, som vi stiller

Ved sygdom og ferie
Når en valgt hjælper er godkendt, skal du lave en aftale med kommunen om, hvem der skal komme, hvis hjælperen f.eks. er på ferie eller bliver syg.

• Den, som skal afløse under sygdom eller ferie, kan også være en person, du selv vælger
  • Denne person skal også godkendes af kommunen og ansættes efter samme regler, som din selvvalgte hjælper
  • Det er også en mulighed, at kommunen finder en afløser

Publiceret 29-04-2016