Specialtandplejen er for personer med sindslidelse, udviklingshæmning eller hjerneskade, der ikke kan benytte det almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, voksentandplejen eller i omsorgstandplejen.

Personer med udtalt autisme, omfattende cerebral parese og sklerose kan også tilbydes specialtandpleje.

 

Specialtandplejen tilbyder:

  • undersøgelse, forebyggelse og alle typer behandling under hensynstagen til den enkelte borger.
  • vi kommer gerne ud i institutioner og på bosteder for at give vejleding og information om specialtandpleje.

Personalet i Specialtandplejen er særligt uddannet og har stor erfaring i at behandle personer med specielle behov. Vi lægger især vægt på at forebygge, så du kan bevare dine tænder så sunde som muligt. Behandlingen foregår på dine betingelser og vi tager os god tid.

Vi tilbyder specialtandpleje på 2 af kommunens egne klinikker eller i den Regionale Specialtandpleje i Viborg. Her er blandt andet mulighed for at blive behandlet i narkose.

 

Some description

 

 

 

Det er vigtigt for personalet i Specialtandplejen at have et tæt samarbejde med dig, dine pårørende og dine nære personer, så vi kan behandle dig så godt som muligt. Vi vil derfor gerne, at du tager en ledsager med.

Det er gratis for børn og unge indtil 18 år at modtage specialtandpleje. For voksne er der en årlig egenbetaling på maksimalt 1.795 kr.

 

Hvordan kommer du i kontakt med Specialtandplejen

Læger, tandlæger, pædagoger og fagpersoner, der støtter dig, kan henvise dig til den kommunale Specialtandpleje. Det skal være skriftligt.

Blanketten kan hentes her.

 

Tilskud til tandbehandling

Hvis du er berettiget til tilskud til tandbehandling, skal du bede din tandlæge lave et forslag til behandling med overslag på pris. Blanketten skal du tage med til din tandlæge.

Blanketten kan hentes her.

Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte:   

 

Tandplejens Kontor

Resenvej 25, plan 5
7800 Skive
99 15 68 80

  

Åbningstider 
mandag-torsdag
8.00-15.00
fredag
8.00-14.30

 

Tandplejen flytter!

Tandplejen er flyttet til Skive Sundhedshus. Klinikkerne på skolerne er derfor lukkede.

Tandplejen flytter

Publiceret 05-01-2018