Skive Kommune har tilbud til dig, som er pårørende

Som udgangspunkt er det dig selv, der træffer beslutninger om dit eget liv. Samtidig er dine pårørende og dit netværk vigtige.

Råd

Udover det nære samarbejde mellem kommunen, dig og dine pårørende, har Skive Kommune nogle råd, der behandler emner som vedrører borgere som har en psykisk lidelse eller et handicap.

Skive Kommune har to overordnede råd på handikap- og psykiatriområdet:

Derudover har Skive Kommune to råd, der mere specifikt behandler emner der vedrører:

Gruppeforløb og pårørendearrangementer

Skive Kommune tilbyder gruppeforløb til pårørende og afholder løbende arrangementer om det at være pårørende.

Pårørende til en person med alkohol- eller stofmisbruger

På Rusmiddelcenter Skive er der altid råd og vejledning at hente til dig, der er pårørende til en alkohol- eller stofmisbruger.

• Der er forløb for børn og unge, som vokser op i familier med misbrug, du kan læse mere om projekt BRUS her.
  • Der er også forløb for dig som er forælder til en alkohol- eller stofmisbruger. Du kan læse mere om forløbene for forældre her.

Læs mere på Rusmiddelcentrets hjemmeside www.rusmiddelcenterskive.dk

Eller kontakt rusmiddelcentret på tlf.: 9915 7373

Pårørende til en person med psykisk sårbarhed

Socialpsykiatrien i Skive Kommune har gruppeforløb for dig, som er pårørende til en person med psykisk sårbarhed.

Gruppen mødes 6 gange i løbet af et forløb og drøfter blandt andet:

• At komme sig fra psykisk sårbarhed
  • Hvordan man passer på sig selv som pårørende
  • Oplæg fra en pårørende fra "En af os"

Der oprettes løbende nye hold.

Du kan ringe til Vinni Jensen på 9915 7350 eller skrive en mail til vaje@skivekommune.dk hvis du vil vide mere om gruppeforløbet eller ønsker at tilmelde dig.

Du kan læse mere om forløbet her.

Psykinfo Midts temaaftener

Psykinfo Midt afholder temaaftner om psykisk sårbarhed. Temaaftenerne er offentlige arrangementer for alle regionens borgere, der arrangeres 50 stk. årligt i samarbejde med kommunerne

Her kan du se en oversigt over arrangementerne i 2017

Publiceret 28-07-2017