På Rusmiddelcenter Skive kan du anonymt få råd og vejledning. Det betyder, at du kan få en samtale med en behandler om rusmiddelcentrets tilbud uden at du behøver oplyse, hvem du er. Der er behandlingsgaranti, og en eventuel behandling går i gang senest 14 dage efter, at du har henvendt dig.

Der er frit valg i forhold til, hvor du ønsker at komme i alkoholbehandling. Du kan altså godt komme i behandling i Skive Kommune, selvom du ikke bor her. Skive Kommunes borgere kan også frit vælge et alkoholbehandlingstilbud i en anden kommune.

Der er også frit valg i forbindelse med stofbehandling. Her skal du dog først henvende dig til din egen kommune, før du kan vælge et andet tilbud.

Fra den 1. september 2017 tilbyder Rusmiddelcenteret  anonym rådgivning på Sundhedscenteret den første torsdag i hver måned kl. 15-17. Du kan møde op og få en anonym samtale eller du kan bestille tid i forvejen, og blive kaldt ind, ligesom hvis du skal til genoptræning. Samtalen kan både handle om bekymringer om eget forbrug af alkohol eller rusmidler, eller om en pårørendes forbrug.

Som pårørende har du også mulighed for at henvende dig for at få råd og vejledning. Rusmiddelcenter Skive har flere tilbud til pårørende, både forældre og børn.

Her kan du læse mere om hjælp til forældre, som har et barn der misbruger.

Her kan du læse mere om hjælp til børn og unge, som vokser op i familier med misbrug.

Hvis du er interesseret i mere information, kan du også læse mere om Rusmiddelcenter Skives tilbud på hjemmesiden www.rusmiddelcenterskive.dk

Du er også velkommen til at henvende dig direkte til Rusmiddelcenter Skive på 9915 7373.

Publiceret 13-12-2016