Mange af kommunens veje er forsynet med cykelbaner eller cykelstier. Muligheden for at bruge cyklen som transportmiddel skal forsat styrkes gennem forbedring og udbygning af det eksisterende cykeltrafiknet i kommunen.      

Der findes flere cykelruter på egnen, som byder på fine naturoplevelser undervejs. Her færdes man både på asfalteret vej, separate cykelstier og på særlige naturstier.      

Salling Natursti følger det gamle jernbanespor fra Skive til Glyngøre over 29 km. Vestsalling-stien følger ligeledes et gammelt jernbanespor over 22 km. - fra Skive over Hem, Balling, Ramsing, Vejby og Lem til Rødding.     

Som cyklist er det at komme hurtigt og sikkert gennem trafikken alfa og omega. Derfor sikres cyklisterne med optimale cykelstier og sikre krydsningspunkter. 

Cykelhjelm er vigtig for både voksne og børn, og heldigvis bruger langt flere cykelhjelm nu i forhold til tidligere. I 2010 var antallet af cyklister med cykelhjem steget til 25 % fra 6 % i 2004 ifølge en undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik.  

Brug af cykelhjelm kan mindske risikoen for alvorlige hovedskader med 60 %. Hjerneskallen er lige så skrøbelig som glas, så det gælder om at passe godt på den. At ramme asfalten med 20 km. i timen, svarer faktisk til at få ½ ton i hovedet, og det kan give uoprettelige hovedskader.  

Cyklistforbund er repræsenteret i Skive Færdselssikkerhedsråd. 
  

Publiceret 14-07-2015