Spring navigation over

Energisafari på auktion

25-01-2017

Skive Kommune støtter op, når Danmarks Indsamling 2017 løber af stablen den 4. februar

Sammen med 50 andre kommuner deltager Skive Kommune i ’Danmark på auktion’ til fordel for Danmarks Indsamlingen 2017. Landets borgmestre har været i deres kreative hjørne for at finde unikke oplevelser og varer fra deres kommuner, som nu sælges på auktion til fordel for Danmarks Indsamling 2017. Overskuddet går til bekæmpelsen af sult blandt verdens børn – fordi intet barn må sulte.

I Skive Kommune har borgmester Peder Christian Kirkegaard sat en energisafari på auktion. Alle interesserede kan blive klogere på, hvad det helt præcis består af, når borgmesteren tager P4 med på en energisafari mandag den 30. januar. Stil ind på P4 Midt & Vest mellem klokken 9 og 10 og hør med.

 

Energisafari til fordel for Danmarks Indsamling

Skive er igennem de seneste 40 år gået forrest i arbejdet med grøn omstilling, og oplevelsen der udbydes her, er i tråd med kommunens grønne profil en energisafari for 10 personer. Bæredygtighed og grøn omstilling er på dagsordenen på safarien, hvor de tiltag og løsninger, der danner ramme om Skive, som en grøn kommune, vises frem.

Energisafarien skræddersys efter de besøgendes ønsker og byder blandt andet på et besøg i Den Blå Diamant – Danmarks første plusenergi-rådhus, en rundvisning på Fur Bryghus med præsentation af den bæredygtige produktion, og et besøg i Thises hvide verden med fortællingen om mejeriets udvikling fra ’græsrodsmejeri’ til et moderne, højprofileret, økologisk mejeri. Forplejningen undervejs vil naturligvis bestå af lokale råvarer, og der vil blive lejlighed til at smage på egnens delikatesser undervejs.

Auktionen foregår på Lauritz.com frem til den 4. februar, hvor Danmarks Indsamling kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1. Se Skive Kommunes auktion her ’Energisafari til fordel for Danmarks Indsamling’. Se listen over alle de unikke oplevelser, der kan bydes på i ’Danmark på auktion’.

 

Gode gerninger bekæmper sult

Det er ikke kun kommunerne, som tager del i Danmarks Indsamling, som organiseres af 12 humanitære organisationer og DR. Over hele Danmark er danske børn i gang med at tjene penge til børn, der sulter rundt i verdens fattigste lande. Ikke ved at gå rundt med indsamlingsbøssen, men ved at gøre gode gerninger for venner og familie – for hver god gerning tjener de nemlig 25 kroner til Danmarks Indsamling. Det er muligt at være med i indsamlingen på mange forskellige måder – læs mere her: Danmarks Indsamling 2017.