Spring navigation over

Ledighed er noget, vi bekæmper sammen

10-04-2017

I Skive bliver man sjældent langtidsledig. Et tæt samarbejde med egnens virksomheder samt de faglige organisationer og ikke mindst en individuel tilgang til de ledige har betydet, at andelen af langtidsledige er styrtdykket de sidste fire år i Skive.

Onsdag den 5. april offentliggjorde Nyhedsbrevet Agenda en analyse, der viste, at andelen af langtidsledige kontanthjælpsmodtagere i Skive er på 7,7 %. Det sætter Skive på danmarkskortet, som den kommune i landet der er bedste til at bekæmpe langtidsledighed blandt kontanthjælpsmodtagere.

 

Men det er ikke kun for langtidsledige kontanthjælpsmodtagere, at det går godt. Blandt langtidsledige dagpengemodtagere placerer Skive sig på en flot 4. plads med kun 6,6 % langtidsledige.

 

For Arne Spicer Lindgren, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget, er det en bekræftelse på, at kommunen har opnået gode resultater med en indsats, som netop har bekæmpelse af langtidsledighed som et af de vigtigste mål.

 

 ”I Skive har vi en tidlig aktiv indsats, som foregår i et tæt samarbejde med egnens virksomheder og de faglige organisationer. Et godt samarbejde danner rammerne for indsatsen og giver mulighed for at finde det rigtige match, der giver værdi for virksomhederne og samtidig giver de ledige fodfæste på arbejdsmarkedet”, fortæller Arne Spicer Lindgren og fortsætter:

 

 ”Ved at virksomhederne åbner dørene for de ledige, giver de også de ledige chancen for at være det rette sted på det rette tidspunkt. Mange er begyndt i virksomhedspraktik, som er blevet til et job - i starten med løntilskud. Praktik og løntilskud er for mange den træningsbane, der gør, at når der så kommer en jobåbning i virksomheden, så tager de den person, de kender, og som kender virksomheden.”

 

Skive Kommune har generelt mærket et markant fald i ledigheden over de seneste fire år. Konkret er ledigheden blandt dagpengemodtagere mere end halveret over de sidste fire år.

 

”Pilen peger generelt i den rigtige retning for Skive Kommune. Selvom vi har oplevet et fald i antallet af arbejdspladser, finder de arbejdssøgende nye veje og nye brancher. Den vigtigste opgave for jobcenteret er at medvirke til at forhindre eller begrænse langvarig ledighed. Vi kan naturligvis ikke forhindre ledighed, men når den er opstået, kan vi gøre en indsats for, at den bliver så kortvarig som muligt”, siger Arne Spicer Lindgren og uddyber:

 

”Men den fælles indsats er alt afgørende. Jobåbningerne kommer ikke af sig selv, og uden en fælles indsats og vilje fra alle parter lykkes vi ikke. Derfor kan jeg kun glæde mig over det engagement, vi møder fra mange virksomheder og den vilje, vi ser hos de ledige, når de igen får foden inden for på virksomhederne. Det smitter af på hele deres livsituation.”

 

At det går godt med at bekæmpe ledigheden for kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Skive kan have en positiv effekt på andre grupper, som står uden for arbejdsmarkedet.

 

”Vi bygger hele tiden videre på det gode samarbejde med de faglige organisationer og virksomhederne. Og det er en afgørende forudsætning for, at vi opnår lignende succes med andre grupper. Vi har eksempelvis en forholdsvis stor procentdel af ledige unge i Skive, og jeg tror på, at vi sammen kan opnå en lignende succes med de unge. Når ledigheden falder, giver det jobåbninger for nye målgrupper”, slutter Arne Spicer Lindgren.

 

Yderligere oplysninger:

Arne Spicer Lindgren

Formand for Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalg

T: 27229001