Spring navigation over

Kommunen målretter indsats for 430 unge på kanten af arbejdsmarkedet

14-03-2018

Skive Kommune og 22 lokale virksomheder går sammen i projektet ’Code of Care’ for at gøre en forskel for 430 unge, der i dag står på kanten af arbejdsmarkedet.

Skive Kommune og 22 lokale virksomheder går sammen i projektet ’Code of Care’ for at gøre en forskel for 430 unge, der i dag står på kanten af arbejdsmarkedet.

Det kan lyde ligetil.

I Skive er der mangel på arbejdskraft, og der står omkring 430 unge på kanten af arbejdsmarkedet, som netop har brug for, at virksomhederne åbner deres dør og giver dem en chance.

Men når man er ung på kanten af arbejdsmarkedet og kun har lidt - eller måske endda slet ingen - arbejdsmarkedsbaggrund, så kan det være svært at varetage et job.

Et bud på en løsning er initiativet ’Code of Care’. Et samarbejde mellem Skive Kommune og 22 lokale virksomheder skal skabe succes ud fra devisen om, at alle skal have en chance. Den chance skal gives til de unge via småjobs, der skal bane vejen ind til virksomhederne.

Arbejdsmarkedschef Dorthe Hamrum er ikke i tvivl om, at der er et behov for, at endnu flere virksomheder åbner deres dør for de unge:

”430 unge på kanten af arbejdsmarkedet er et meget højt tal. For at vi skal lykkes med at hjælpe disse unge videre, skal virksomhederne gøre en aktiv del af arbejdet. På virksomhederne kan de unge få en tilknytning og et kendskab til arbejdsmarkedet, som de ikke kan få på jobcenteret. Samtidig kan bare få timer betyde meget, når man pludselig tjener sine egne penge. Derfor er vi meget glade for at Code of Care virksomhederne har sat sig sammen med os, så vi sammen kan finde nye veje ind på arbejdsmarkedet for de unge.” fortæller Dorthe Hamrum.

Dorthe Hamrum bliver bakket op af Mads Madsen fra Mads Madsen VVS Engros A/S, som er 1 af de 22 virksomheder i Code of Care Skive.

Her har man allerede taget det første skridt og ansat Simon. Tidligere var Simon en af de unge på kanten af arbejdsmarkedet, men nu er han en del af virksomheden. Her har Simon fået lov til at prøve sine kompetencer af. I et tæt samarbejde med Jobcenter Skive er der skabt en arbejdsdag, som passer til Simon og skaber en fremtid for ham på arbejdsmarkedet:

”Med en lille indsats har vi hjulpet en ung mand på rette spor og forhåbentlig bidraget til, at Simons fremtid bliver lysere end tidligere”, fortæller Mads Madsen, der understreger vigtigheden af, at alle medarbejdere bakker op om, at man som virksomhed går ind og tager et socialt ansvar:

”Hos os er alle medarbejder involveret og har gjort en aktiv indsats for at få Simon til at føle sig velkommen. Det kan være i større eller mindre grad - måske arbejder de sammen, måske spiser de bare frokost sammen.”

Efter tre måneders forløb kan Mads Madsen fortælle, at Simon møder glad ind til tiden hver dag, og kun har haft én sygedag i perioden. Der bliver stadig arbejdet med tempoet i arbejdet, men den unge mand leverer et dedikeret og perfektionistisk stykke arbejde.

De 22 virksomhedsledere arbejder ud fra visionen ”Vi vil skabe succes ved at give alle chancen”. De løsningstiltag, der udvikles i Code of Care Skive, er dels rettet imod at hjælpe de unge med at blive klar til at være på en arbejdsplads, og endnu mere vigtigt at inspirere flere virksomheder i Skive og omegn til at udvise socialt ansvar ved at ansætte udfordrede unge. Det kan være i småjobs, fritidsjobs eller i helt almindelige ansættelser.

”Vi oplever mangel på arbejdskraft, og vi skal selv være med til at gøre de unge klar – det er en selvhenter for os virksomheder. Så Code of Cares initiativer giver mening for både det enkelte menneske, virksomheden og vores velfærdssamfund.” udtaler Tommy Wølk fra Code of Care.

FAKTA

Code of Care er en nonprofit organisation, som inspirerer til, informerer om og skaber innovation inden for virksomhedernes sociale ansvar. Organisationen arbejder for, at flere mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet inkluderes på de danske arbejdspladser.

 

Yderligere info:

Dorthe Hamrum

Arbejdsmarkedschef

20641621

 

Mads Madsen

Indehaver

2010 0666

 

Tommy Wølk

Code of Care

2086 5030

 

 

Medlemmer af Code of Care Skive

Salling Genbyg

Skamol

Kastrup

Skov A/S

Thise Mejeri

Ole Ibsen

SuperBrugsen Roslev

Partas

Kaj Ove Madsen

JEWA

SET

Hydra-Comp

Mads Madsen VVS Engros AS

Skive Handel

Dantherm

N.C. Nielsen A/S

Suntherm

Aage Østergaard

Landbo Limfjord

Roslev Trælast

Byggefirmaet Knudsgaard

RITO

Code of Care

Skive Kommune