Spring navigation over

Erhverv og energi

SÅ er den i Vinkel: Udsolgt på biogas-gylle

20-12-2019

Nyeste biogasanlæg i Skive Kommune er anlægget hos Vinkel Bioenergi ApS, og som står klar til at åbne inden nytår

Skive bliver centrum for Danmarks næste energieventyr

19-12-2019

En nyhed så banebrydende breaking, at det kan være svært at finde jyske ord til at beskrive den. Sådan sammenfatter Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard sin reaktion på, at GreenLab Skive i dag har modtaget 80 mio. kroner fra Energistyrelsens energi-lagringspulje

GreenLab Skive sender den første biogas ud på nettet

12-12-2019

Der blev taget hul på et nyt kapitel i den grønne omstilling på Skiveegnen, da GreenLab Skive Biogas onsdag for første gang sendte biogas ud i gasnettet. Biogasanlægget er et af omdrejningspunkterne for Danmarks første grønne energipark, hvor grønne teknologier sammen med el- og gasnettet fungerer som én energisymbiose.

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter skal realisere Innovation Skive

27-11-2019

Den 26. november 2019 besluttede Skive Byråd, at Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET) skal overdrages ansvaret for at realisere iværksætter- og innovationsmiljøet ’Innovation Skive’ fra den 1. januar 2020. Beslutningen er blevet til på baggrund af et projektforslag fra SET, som bygger videre på det grundige forarbejde, som Innovation Skives projektbestyrelse har arbejdet på igennem 2019

11 nye gazeller på Skiveegnen

22-11-2019

Dagbladet Børsen har kåret 15 gazellevirksomheder i Skive Kommune hvoraf 11 er nye på listen. De tilhører dermed en gruppe af danske fremadstormende virksomheder, som møder de hårde krav og dermed kan kalde sig gazellevirksomhed.

KIS-huset fylder fem år: Fra skepsis til stor succes

01-11-2019

Det var ikke alle, der mente, at det var en god idé at åbne KIS-huset i Skive for fem år siden. Men en række lokale virksomheder ville sammen med Skive Kommune det anderledes. Siden er boligmiljøet for praktikanter og nyansatte i Skive blevet en stor succes, og det har trukket overskrifter vidt omkring. Torsdag fejrede huset sin fem års fødselsdag for beboere og venner af huset.

Egon er Skives nye ”Mister Energy”

22-10-2019

Egon Dyring er ansat som ny teamleder i Skive Kommunes energiservice og skal udfylde positionen efter Michael Petersen

Informationsmøde om vindmøller og solceller ved GreenLab

19-09-2019

Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive. Informationsmødet afholdes i OddenseHus, Andrupvej 1C, 7860 Spøttrup.

Dansk Byggeri og Skive Kommune samarbejder om at skrue op for erhvervsvenligheden

18-09-2019

Skive Kommune og Dansk Byggeri vil arbejde sammen om at gøre ser-vicen og forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre. Det blev aftalt under et borgmestermøde, hvor der også blev talt om, hvad der helt konkret skal til.

Skive nu i top ti på erhvervsklima

09-09-2019

Skive Kommunes målrettede arbejde for at skabe de bedst mulige vilkår for erhvervslivet har båret frugt. Det lokale erhvervs-klima er så positivt, at kommunen nu for første gang samlet set opnår en syvende plads på landsplan i Dansk Industris (DI) årlige måling. Det er en klar fremgang fra sidste års 19. plads.

Søren Dahl fra ”Cafe Hack” interviewer borgmesteren

02-09-2019

Energibyen Skive er værter, når Danmark for målene kommer til Skive for femte gang d. 7. september kl. 10-14 på posthustorvet. Denne gang med temaet ’Energi i by og bolig’

’På alle måder en solskinsdag for GreenLab Skive’

27-08-2019

Ikke bare et af landets største, men også et på verdensplan unikt biogasanlæg er under opførelse i den grønne erhvervspark GreenLab Skive. Anlæggets størrelse og dermed kapacitet er i en klasse for sig – og så har det en økologisk linje, hvilket ikke ses mange andre steder. ’En rigtig stor milepæl for Skiveegnen,’ sagde borgmester Peder Christian Kirkegaard.

Skive rykker op i top fem som erhvervsvenlig kommune

24-06-2019

Med en fjerdeplads cementerer Skive Kommune sin placering i toppen som ét af de steder i landet, hvor det er bedst at drive virksomhed. Det viser den årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed, som Dansk Byggeri i dag har offentliggjort. Med en fremgang på seks pladser i forhold til sidste år, ligger Skive for fjerde år i træk i top ti.

Vindmøller og solcelleanlæg i GreenLab Skive - det sker der herfra

21-06-2019

Som bekendt er fordebatten om planlægning for vindmøller og solcelleanlæg ved Greenlab Skive afsluttet, og Teknik- og Miljø-udvalget besluttede for nylig at arbejde videre med planerne. Det betyder, at der nu skal udarbejdes et plangrundlag, og der bliver efterfulgt af en ny høringsproces. I den forbindelse vil der igen blive afholdt et borgermøde. Læs mere om processen her.

Maskinmesteren går på pension

18-06-2019

Maskinmester Michael Petersen går på pension

Kæmpe skridt videre for GreenLab Skive A/S

16-05-2019

Hovedaktiviteterne i Energi Fonden Skive bliver nu overdraget til et nyt selskab, GreenLab Skive A/S, som vil få tilført 75 mio. kroner i aktiekapital og ansvarlig lånekapital

Ny million-pulje kan styrke GreenLab Skive

29-04-2019

Da energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt mandag besøgte den grønne erhvervspark GreenLab Skive i Kåstrup, blev han dybt imponeret over dét, han så. Og selv om han ikke havde en pose penge i hånden, mente han, at erhvervsparken ligger lunt i svinget i forhold til at få millionstøtte fra puljen.

Testforsøg skal forbedre indeklima på Brårup Skole

26-04-2019

2 forsøgsanlæg opstilles inden endelig udvælgelse

Skive hurtigst i Midt- og Vestjylland til byggesagsbehandlingstider

16-04-2019

Skive Kommune har længe ligget i den absolutte top, når det kommer til byggesagsbehandlingstid. Og nu er kommunen hurtigst i det midt- og vestjyske, idet vi har rykket os fra en 9. til en 6. plads på landsplan siden sidste år. Det viser den nyeste opgørelse fra Dansk Byggeri – endda i en tid, hvor travlheden her på egnen er stor.

Skive i den grønne top

25-02-2019

Skive Kommune gør det bedre end de fleste andre kommuner i Region Midt, når det kommer til brug af vedvarende energi. Det viser en ny opgørelse fra regionen.

Erhvervsservice med stegt flæsk og persillesovs

15-02-2019

Mange håndværkere mødte op, da Skive Kommune og SET holdt det årlige orienteringsmøde om de udbud, der vil komme i løbet af 2019. Som sædvanlig vakte den efterfølgende stegte flæsk og persillesovs stor glæde.

Lokale virksomheder på inspirationstur til Herning

08-02-2019

Det lokale erhvervsliv fra Skiveegnen var inviteret på en inspirationstur torsdag den 7. februar 2019 for at høre mere om potentialet i de samarbejdsaftaler, Skive Kommune har indgået med forskellige aktører. 'Fantastisk tur,' sagde en af deltagerne. 'Til gavn for både virksomheder, studerende og hele vores egn,' sagde borgmester Peder Christian Kirkegaard.

Fra plastaffald til diesel – ny fabrik snart klar

02-01-2019

Der bliver lige nu arbejdet på højtryk for at blive klar til at starte produktionen op hos Quantafuel Skive, der ligger i den grønne erhvervspark GreenLab Skive. Der er rejsegilde den 21. januar.