Spring navigation over

Kommunen informerer bredt i krænkelsessag

15-05-2019

Alle forældre i Skive Kommunes folkeskoler og friskoler har i dag modtaget et brev fra Skive Kommune, hvor kommunen oplyser om en sag om blufærdighedskrænkelse

Midt og Vestjyllands Politi udsendte tirsdag eftermiddag en pressemeddelelse, hvori de oplyste, at en 21-årig er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse. Den sigtede fungerede som timelønnet vikar på en af Skive Kommunes skoler og ligeledes timelønnet klubmedhjælper i en af kommunens ungdomsklubber. Ligeledes har den sigtede været tilknyttet som frivillig i SIK.

Umiddelbart efter at det blev bekendt, at den 21-årige er sigtet, ophørte samarbejdet med skolen og klubben.

I formiddag har Skive Kommune sendt et brev til alle forældre i kommunens skoler. Brevet er udsendt til alle forældre for at sikre, at forældrene får talt med deres børn for finde ud af, om de har været udsat for krænkelser i den pågældende sag. I brevet opfordrer kommunen forældre til at anmelde eventuelle krænkelser til politiet, og gør ligeledes opmærksom på kommunens beredskab på skolerne.

Ud over brevet har skolen, hvor den sigtede var timelønnet vikar, indkaldt til et orienteringsmøde, og ligeledes er der indkaldt til et møde i den berørte ungdomsklub. På møderne, som afholdes torsdag, vil der blive givet information om sagen, og der vil blive gjort opmærksom på de muligheder, kommunen tilbyder for at give berørte hjælp og vejledning.

Skive Kommune deltager desuden med SSP og PPR og familierådgiver ved et møde om sagen, som afholdes i SIK i aften.

Den 21-årige er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 232, blufærdighedskrænkelse, ved at have fremsendt nøgenbilleder af sig selv til et indtil videre ukendt antal personer i Skive, heriblandt børn under 15 år.

Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer forældre til at tale med børnene om, hvordan man skal reagere, hvis man modtager krænkende billeder eller henvendelser på enten mobiltelefonen eller via sociale medier. Hvis man i forbindelse med dette bliver opmærksom på forhold, der kan være blufærdighedskrænkende, bør man kontakte politiet på tlf. 114 og anmelde sagen.