Spring navigation over

Musikalsk indslag på botilbuddene

07-05-2020

God musik, godt vejr og fantastisk stemning på en ikke helt almindelig torsdag

Fire botilbud i Skive Kommune fik sig en anderledes musikoplevelse, da Johnny Hansen fra Kandis kom på besøg i haverne.

Efter beslutningen om, at flytte Skive Handicap Festival 2020 til 2021, kom ideen til at bringe musik ud til kommunens botilbud.

Kultur- og Fritidsudvalget samt bestyrelsen for Åkanden (Kulturhusbåden Svanen) kontaktede Johnny Hansen fra Kandis og hermed blev ideen til virkelighed.

Der blev hurtigt lavet en køreplan for at besøge 4 botilbud torsdag d. 7. maj.

Rundturen startede kl. 10.00 på Botilbuddet Hjalmar Kjems Alle, og herefter gik turen videre til de andre botilbud, der alle fik besøg af Kandis forsangeren.

Kl. 11.30 var turen kommet til Botilbuddet Marienlystvej, kl. 13.30 Botilbuddet Hjaltesvej og kl. 15.00 Botilbuddet Gefionsvej.

Festivalstemning – dog uden røde pølser

Selvom dagen ikke kunne byde på knus og kram efter musikken, var der stadig rigtig god stemning, og der blev både klappet, danset og sunget med på alle de kendte numre. De mange beboere på botilbuddene havde en dejlig oplevelse, og den kendte musik gav en velfortjent og længe ventet pause i en lukket hverdag – og det er lige præcis det, som kulturen kan.

Botilbuddene var rigtig godt forberedt med afstandsmarkeringer, chips, popcorn, sodavand og cheerleadere for at gøre dagens arrangement til en fest. Selv vejret var perfekt til en lille udendørs festivaloplevelse med dejligt solskin og varme forårsgrader. Det blev dog pointeret at, hvis der skulle være rigtig festivalstemning, så manglede de røde pølser.

Jeg er stor fan!

Kandis skulle optræde til Skive Handicap Festival d. 2. juni 2020, men efter festivalen blev flyttet til 2021 var det et ønske at dele den populære musik på en anden måde med botilbuddene.

Stemningen fra dagen viste også, hvor populær forsangeren for Kandis, Johnny Hansen er, og der blev sunget med på alle sangene. Vi fik også en hurtig snak med en af de glade tilskuere, som hurtigt sagde - Det er fedt. Jeg er stor fan!, og så sang hun ellers videre, da musikken fortsatte.

- Vi håber på at kunne lave flere mindre arrangementer i stil med dette henover sommeren for andre målgrupper, så alle kan få lidt kultur ind i hverdagen igen, siger Else Larsen, kulturmedarbejder i Skive kommune

 

Kulturmedarbejder

Else Larsen

Kultur og Fritid

tlf: 9915 5563